ОСТАННІ НОВИНИ

Слідкувати за доходами високопосадовців можна онлайн

|

Центр протидії корупції створив сайт, на якому розміщено інформацію про посади чиновників, наявність відкритих кримінальних проваджень та їхні декларації про доходи. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Віталій Шабунін, передає кореспондент Львівського порталу.

groshi

За словами депутата, цей ресурс створювався для боротьби з відмиванням грошей українськими високо посадовцями.

Корумповані високопосадовці легко відмивають брудні гроші через міжнародну банківську систему. Банкіри закривають очі на клієнтів із підвищеним ризиком, а ті – кладуть на свої рахунки мільйони брудного кешу. Таких клієнтів скрізь у світі називають PEPами – політичними особами, чиї фінансові операції підлягають ретельному контролю.

В Україні створили Реєстр таких осіб – pep.org.ua. Тепер чиновниками та їхнім близьким особам мити бабло буде трішечкі складніше. Центр Протидії Корупції і Наталка Седлецька мріяли створити такий реєстр ще два роки тому і от зараз на pep.org.ua вже понад 10 000 профайлів!», – написав Шабунін.

Відтепер фактично уся інформація про представників української влади буде розміщена на сайті. Наприклад, за 2014 рік Анрій Іванович Садовий заробив 126,5 тисяч гривень, декларація про доходи за 2015 рік наразі не опублікована.

Також на сайті є інформація не лише про високо посадовців, а й про їхню родину, що практично забирає у представників влади можливості перепису нерухомості та бізнес-проектів на когось родичів.

Фото: соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *