ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зникає середній клас. Люди працюють за їжу та одяг

|

Переважній більшості офісних працівників України грошей вистачає лише на їжу, одяг та найнеобхідніше. І лише троє зі ста можуть дозволити собі придбання автомобіля або нерухомості. Такі дані соціологічного опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, яке є у розпорядженні Львівського порталу.

3

Зростання цін, інфляція й падіння рівня життя призводять до поступового зникнення в Україні середнього класу.

Структура витрат є показником рівня та якості життя населення. За тим, які блага може дозволити собі людина, а на чому вимушена економити, можна судити про її матеріальну забезпеченість. І якщо в розвинутих країнах на продукти харчування, предмети першої необхідності й комуналку представники середнього класу витрачають не більше 40% щомісячного доходу, то в Україні ці витрати інколи досягають 80%.

4

Двом із п’яти офісних працівників грошей вистачає лише на їжу й предмети першої необхідності. Стільки ж офісних співробітників, окрім їжі та одягу, можуть дозволити собі придбання дрібної побутової техніки. У кожного сьомого є гроші на те, щоб купити будь-яку побутову техніку, меблі або зробити ремонт. Троє зі ста можуть здійснювати особливо великі витрати, такі як придбання автомобіля або нерухомості. І лише один зі ста зарахував себе до числа тих, хто ні в чому собі не відмовляє.

Водночас за даними опитування, найбільш імовірною можливістю розбагатіти українці вважають – заснування власної справи та пошуки високооплачуваної роботи за кордоном.

Серед креативних, проте добрих методів розбагатіти офісні працівники також вважають: «стати депутатом», «отримати доступ до держбюджету», «мати зв’язки й цінні знайомства», чи «потрапити в один із панівних мафіозних кланів».

Дані були отримані в результаті опитування у лютому 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *