ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура оголосила Курченку нову підозру

|

Генпрокуратура оголосила українському олігарху-втікачу Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській галузі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

440

«Головним слідчим управлінням… складено повідомлення про підозру Сергію Курченку як керівнику злочинної організації, яка протягом 2013 року – початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській галузі», – йдеться у повідомленнію.

За даними відомства, у вказаний період часу С. Курченко організував вчинення очолюваним ним організованим злочинним угрупованням незаконного заволодіння коштами Національного банку України, ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Аграрний фонд», вкладників ПАТ «Брокбізнесбанк» та ПАТ «Реал Банк» на загальну суму 5,6 млрд грн.

У подальшому організованою злочинною групою під керівництвом С. Курченка легалізовано доходи, одержані злочинним шляхом, із використанням при цьому підприємств з ознаками фіктивності задля прикриття злочинної діяльності.

На теперішній час підозрюваний С. Курченко оголошений у міжнародний розшук…

У ході розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд грн.

Досудове розслідування триває.

Раніше Генеральна прокуратура України оголосила підозру Курченку за спільне з іншими особами розкрадання майна державного підприємства ПАТ “Укргазвидобування” та оголосила його у розшук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *