ОСТАННІ НОВИНИ

Марина Порошенко написала Мішель Обамі листа про Надію

|

Дружина Президента України Марина Порошенко звернулася до Дружини Президента США Мішель Обами з проханням долучитися до міжнародної кампанії із звільнення та повернення на Батьківщину українців, які нині незаконно ув’язненні в Росії. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

савченко

«Шановна Мішель, з надією очікую, що Ваш голос не лише приєднається до міжнародної кампанії зі звільнення та повернення додому Надії Савченко, а й надасть новий поштовх процесу звільнення решти українських громадян, включаючи Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Генадія Афанасьєва, Ахтема Чийгоза та інших заручників російської каральної машини», – зазначила перша леді.

Марина Порошенко підкреслила, що 34-річна Надія Савченко пліч-о-пліч з американськими військовослужбовцями ризикувала своїм життям для відновлення демократії та порядку в Іраку і, як і сотні американок, присвятила своє життя захисту Батьківщини, однак ставши на захист незалежності та свободи Української держави в червні 2014 року була фактично викрадена з української території та ув’язнена в Росії. І попри доведену сфабрикованість обвинувачень, російська каральна машина планує оголосити 21 березня рішення про 23-річне ув’язнення українки.

Дружина Президента нагадала, що ім’я української льотчиці було серед двадцяти жінок – політичних в’язнів та в’язнів сумління – оголошених у рамках кампанії «Free the 20 Campaign», започаткованої Урядом США у вересні 2015 року у зв’язку з відзначенням 20-річчя ухвалення Пекінської декларації (дорожньої карти, покликаної змінити долю жінок по всьому світу).

Дружина Президента наголосила, що від єдності зусиль, солідарності міжнародної спільноти та тиску на російський уряд залежить доля Надії Савченко, яка стала символом боротьби Українського народу проти російської агресії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *