ОСТАННІ НОВИНИ

Телефонні шахраї знову активізувались

|

Зателефонувавши чи надіславши СМС-повідомлення майбутній жертві, шахраї «вітають» переможця, але зазначають при цьому, що для отримання призу необхідно перерахувати частину його вартості на банківську картку чи номер мобільного телефону. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій ГУ НП у Львівській області.

shahraj

Так, 14 березня до Дрогобицького відділу поліції звернулася 77-річна місцева мешканка, яку зловмисники обдурили саме таким чином. Вони повідомили пенсіонерку про виграш «гранту» у сумі 150 000 гривень. Однак, аби забрати його, жінка мала спочатку перерахувати їм 50 000 гривень, що вона і зробила.

Правоохоронці розслідують цей випадок шахрайства, встановлюють особи зловмисників.

Щоб не стати жертвою аферистів, слід дотримуватися кількох простих правил. Насамперед, не варто довіряти повідомленням про «гранти», на одержання яких нікуди не подавали документи чи заявки. Це ж стосується і виграшу автомобілів чи інших дорогих речей. Якщо людина не брала участі в акції, то і стати її переможцем не може.

Інформацію про будь-які виграші необхідно ретельно перевіряти. В залежності від того, хто і що вам презентує, знайдіть спочатку можливість зв’язатися з маркетинговою службою даної компанії. І у жодному разі нікому не перераховуйте гроші. Жодна із акцій, які проводять в Україні банківські установи, АЗС чи торговельні мережі, не передбачають попереднього внесення коштів переможцями.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *