ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники заповідників проводять еко-уроки для учнів Львівщини

|

На Львівщині школярів та студентів навчають природно-заповідній справі, зокрема розповідають про захист та збереження первоцвітів. Такі еко-уроки для дітей проводять працівники природного заповідника “Розточчя”, національних природних та регіональних ландшафтних парків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

еко-уроки

Зокрема, днями представники національного природного парку “Північне Поділля” поспілкувались про необхідність збереження первоцвітів із дітьми з вадами слуху у Підкамінській спеціалізованій школі-інтернат. Також відділ екоосвіти “Північного Поділля” провів ще один еко-захід зі студентами Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича, який продовжився розповсюдженням паперових квітів серед перехожих у місті Броди.

На території природного заповідника “Розточчя” також відбувся еко-урок, присвячений приходу весни та збереженню першоквітучих рослин, для учнів Івано-Франкової ЗОШ. Крім того, фахівці регіонального ландшафтного парку “Равське Розточчя” провели виховні заходи для учнів 5-х класів ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів м.Рава-Руська на тему “Збережи первоцвіти”, а для учнів 6-х класів цього ж навчального закладу тематичні еко-уроки “Людина і природа”.

Як інформують у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, екологоосвітня робота має на меті підвищення екологічної свідомості і культури населення, зокрема і через співпрацю із навчальними закладами та залученням волонтерів. Ця діяльність популяризує серед широких верств населення природно-заповідну справу та допомагає вирішувати регіональні екологічні проблеми.

Довідка:

На території області створено 353 об’єкти природно-заповідного фонду, 10 з них є природоохоронними установами зі спеціальними адміністраціями. Серед яких: природний заповідник “Розточчя”, національний природний парк “Сколівські Бескиди”, Яворівський національний природний парк, національний природний парк “Півічне Поділля”, ботанічний сад Львівського національного університету ім. І.Франка, ботанічний сад Національного лісотехнічного університету України, регіональні ландшафтні парки “Знесіння”, “Равське Розточчя”, “Верхньодністровські Бескиди” та “Надсянський”.

У межах кожної з цих установ функціонують відділи науки та екоосвіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *