ОСТАННІ НОВИНИ

Дві юні шашкістки з Львівщини привезли медалі чемпіонату України

|

У середу, 16 березня, у місті Косові на Івано-Франківщині завершився чемпіонат України з шашок-64 серед молоді та юнаків, а також в номінації наймолодших гравців «Юні надії» (віком до 10 років) з класичної, швидкої і блискавичної гри. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

шашки1

Загалом у Косові змагалося понад 100 кращих юних шашкістів України, які представляли збірні команди м. Києва, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Вінницької, Запорізької, Закарпатської, Харківської, Миколаївської, Одеської та Львівської областей.

Якісну гру показали і спортсмени Львівщини, які здобули вперше за останні десять років дві медалі. Зокрема, львів’янка Варвара Осадча у змаганнях серед «Юних надій» посіла третє місце й виборола бронзову медаль у класичній грі (контроль часу по 45 хвилин на партію кожному учаснику + 5 секунд за зроблений хід). А наймолодша шашкістка Львівщини турківчанка Ірина Малетич посіла 3 місце і здобула бронзову медаль у блискавичній грі (контроль часу по 5 хвилин на партію кожному учаснику + 5 секунд за зроблений хід).

шашки

В десятку кращих також увійшли Руслан Монич – 5 місце (швидка гра з контролем часу по 7 хвилин на партію кожному учаснику + 5 секунд за зроблений хід) та Христина Зубрицька – 7 місце (класична гра) й Мар’яна Біян 7 місце (швидка гра).

Участь в церемонії нагородження взяли: найсильніший стронгмен України, заступник начальника управління молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації Назар Павлів, віце-президент Федерації шашок України Костянтин Балтажи та чемпіонка світу з шашок Ольга Балтажи.

Учасники змагань охоче поспілкувалися, фотографувалися, відвідали «Садибу Святого Миколая», яка знаходиться у національному парку «Гуцульщина», де взяли участь у майстер-класі з виготовлення дерев’яної писанки-мотанки, яку забрали з собою на згадку.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *