ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині понад дві тисячі вільних вакансій. Шукають робітників та службовців

|

На Львівщині наразі налічується понад 2 тисячі вакантних робочих місць і посад. Серед них – більше 1 тисячі варіантів працевлаштування пропонують представникам робітничих професій, близько 600 місць для службовців, а також вакансії для тих, хто не має спеціального фаху та підготовки.  Про це повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості, передає Львівський портал з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

робота

Протягом двох місяців цього року за скеруванням служби зайнятості на постійну роботу влаштувались 6,7 тисяч мешканців області, у тому числі 3 тисячі безробітних.

Здебільшого працедавці запрошували на роботу водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, швачок, слюсарів-ремонтників, кухарів, монтерів кабельного виробництва, двірників, провідників пасажирських вагонів, операторів автоматичних і напівавтоматичних ліній, верстатів та установок, охоронників.

За словами директора центру зайнятості Василя Барилюка, новоствореними місцями праці з наданням працедавцям компенсації у розмірі єдиного соціального внеску забезпечено 105 безробітних, ще 110 осіб отримали одноразову допомогу для започаткування власної справи та відкрили бізнес. До тимчасової зайнятості залучено 810 краян, а професійним навчанням охоплено 2,3 тис жителів Львівщини.

Зазначимо, що протягом січня-лютого цього року, порівняно з аналогічним періодом 2015-го, зменшилася кількість безробітних, які у центрах зайнятості області отримували соціальні послуги – з 32,7 до 30,6 тис. осіб. Водночас дещо зросла й кількість вакансій – з 9,5 до 9,9 тис, що у свою чергу скоротило й число претендентів на одну пропозицію – з 15 до 11 осіб.

Фото: ostarbeiter.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *