ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби під час бойових дій на Донбасі загинув український воїн

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

17-03

За словами речника  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександра Мотузяника, на Луганському напрямку НЗФ порушили режим тиші у Попаснянському районі. Ворог відкрив вогонь по наших позиціях з ПТРК. Також ввечері на цих же рубежах оборони сили АТО відбили напад ворожої ДРГ (до 15 осіб).

Водночас, за його словами, на Донецькому напрямку тривають масовані мінометні обстріли українських позицій у Зайцевому. Також ворог активно застосовує бронетехніку та ПТКР. Обстріли тривають, як вдень, так і вночі, майже безперервно. В ході ворожих обстрілів пошкоджено кілька житлових будинків.

«Друга «гаряча точка» – Авдіївка. Противник кинув на цю ділянку фронту значні сили: бронетехніку (БМП та танки), мінометні батареї та снайперів. Ворог веде вогонь здебільшого зі сходу (лінія фронту Ясинувата – Мінеральне)», – розповів Мотузяник.

Також він додав, що у Луганському відбулося кілька потужних обстрілів із застосування БМП, у Троїцькому – 2 мінометних обстріли.

«Противник неодноразово застосував міномети – у Красногорівці та Широкиному. Зокрема, вечірній мінометний обстріл в Широкиному на власні очі бачив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, який особисто переконався в агресивних діях НЗФ та Росії», – зазначив він.

За його словами, активізувалися снайперські обстріли противника – у Мар’їнському районі за минулу добу сталося 5 таких інцидентів. Натомість на лінії фронту Березове – Гранітне – Лебединське вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 11 обстрілів НЗФ.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *