ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє львівських викладачів вимагали хабар за захист диплому

|

Під час одержання неправомірної вигоди затримано посадовців Львівського Національного аграрного університету. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

викладач-хабарник

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, працівниками УСБ України у Львівській області спільно із слідчими ГУ НП у Львівській області 16 березня затримано «на гарячому», при одержанні неправомірної вигоди завідувача кафедри та доцента Львівського Національного аграрного університету.

Так, завідувач кафедри машинобудування зазначеного вишу, будучи головою комісії із захисту дипломних робіт, вимагав та одержав від студента 3-го курсу факультету механіки та енергетики 200 доларів США хабара за сприяння в успішному захисті дипломної роботи.

Водночас, доцент цієї ж кафедри як науковий керівник із підготовки дипломних робіт вимагав та одержав від згаданого студента ще 400 доларів США неправомірної вигоди за підготовку та погодження дипломної роботи з подальшим сприянням в успішному її захисті.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України, за кваліфікуючими ознаками готування до одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Львівської області. Тривають невідкладні слідчі дії.

Фото: www.mukachevo.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *