ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть дати нове життя занедбаним левам на Коперніка

|

У Львові збираються відновити двох стародавніх левів на вулиці Коперніка. Про це на своїй сторінці у Facebook скульптор Віктор Проданчук, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Так, Спілка архітекторів Львова збирається за власний кошт відреставрувати двох левів, що сьогодні знаходяться на вулиці Коперника, хоча іще до 1939 року стерегли вхід до Ратуші.

2

«Ці леви були створені на честь приїзду до Львова цісаря Франца-Йозефа у 1880 році. Тепер же на їх місці стоять а скульптури тоді ще молодого митця Євгена Дзиндри. Про левів Баронча ж забули…», – йдеться у повідомленні скульпторів.
Проте В. Проданчук впевнений,  коли левам і стіні за ними разом із чашею повернуть їх первозданну красу, про них знову згадають, і вони стануть прекрасою вулиці Коперника.

3

«А за допомогою у реставрації ми звернемось ще до Управління охорони історичного середовища міста. Адже Онищенко Лілія Сергіївна завжди підтримувала такі проекти. Надіємось і цього разу вона зможе нам допомогти зберегтти для нащадків чергову пам’ятку архітектури і символ нашого міста», -додав скульптор.

Фото: Соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *