ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають допомогти Поморянському замку не стати руїнами

|

Небайдужих львів’ян та мешканців області закликають долучитись до збору коштів, щоб мрія про відновлення старовинного Поморянського замку стала реальністю. Про це повідомляють активісти ініціативи «Я – Поморянський замок», передає кореспондент Львівського порталу.

Поморянський замок

Сьогодні Поморянський замок перебуває в критичному, гостроаварійному стані. За оцінками експертів, конструкції замку не витримають наступної зими. Тому усіх небайдужих просять долучитись до збору коштів для проектної документації, щоб замок почали рятувати.

замок

«Поки держава стоїть осторонь збереження цієї визначної пам’ятки, ми хочемо якнайшвидше зрушити з мертвої точки процес виведення Поморянського замку з аварійного стану.Тому дуже просимо всіх небайдужих допомогти. Зараз головне – не втратити час!», – йдеться у повідомленні.

Рахунки для пожертв:

  1. Отримувач: ГО «Україна-Європа-Світ», ЄДРПОУ 39212614
    р/p № 2600801619959 у Відділення вул.Цехова, 1 ПАТ КРЕДОБАНК у м. Львів, МФО 325365
    Призначення платежу: Благодійний внесок для порятунку Поморянського замку
  2. Картковий рахунок Приватбанку 4731 2171 1360 3409
    Отримувач: Гаврилів Ганна Мирославівна
    Це окремий картковий рахунок, створений виключно для отримання пожертв для порятунку Поморянського замку. Всі кошти, що приходитимуть на цей рахунок, автоматично перераховуватимуться на баланс ГО «Україна – Європа – Світ».

Телефон для довідок: 068-206-11-61.
Вказаний телефон для довідок стосується виключно питань щодо збору коштів для досліджень на виготовлення проектно-кошторисної документації.
З приводу всіх інших питань, просять писати нам на електронну скриньку спільноти: [email protected] або в приватні повідомлення даної спільноти.

Раніше Львівський портал повідомляв, що обласні депутати звернули увагу на стан Поморянського замку на Львівщині. А про сьогоднішній стан решти замків області можна прочитати тут.

Довідка:

Поморянський замок — унікальна пам’ятка оборонної архітектури XVI-XVII ст. Поморянський замок був одним із улюблених місць перебування короля Яна Собеського, який за допомогою інженера відбудував його з руїн, значно укріпив і покращив, витративши на це все 25 тисяч золотих. Натомість згодом замок витримував усі татарські напади і облоги протягом 1687-1695 рр. Після смерті короля замок переходив від одних власників до інших, дуже занепав і почав втрачати вигляд фортеці. Поворотним моментом в історії фортеці став 1789 р., коли Поморяни перейшли у власність Прушинських. Тоді, внаслідок перебудов, замок перетворився на палац. Однак вже з XVIII ст. він був повністю занедбаний.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *