ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині активізувалися валютні шахраї

|

Правоохоронці Львівщини розслідують правопорушення із використанням фальшивих банкнот. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій ГУ НПУ у Львівській області.

валюта

До Галицького відділу поліції 10 березня надійшла заява від 30-річного львів’янина. Як повідомив приватний підприємець, тиждень тому він придбав «з рук» на вулиці Городоцькій неподалік цирку дві купюри номіналом по 200 євро, заплативши за них майже 11 700 гривень. Проте через деякий час у чоловіка виникла підозра, що банкноти фальшиві, тож вирішив звернутися до правоохоронців.

Зазначені купюри вилучено та скеровано на проведення експертизи. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Кількома днями раніше під час здійснення «вуличної» валютної операції потерпіла також й 67-річна жителька Миколаєва. Знявши з депозиту 500 доларів США, вона вирішила їх продати не банківській установі, а за її межами. В результаті двоє осіб, які запропонували жінці обмін за вигіднішим курсом, просто підмінили п’ять купюр на сувенірні.

За обома фактами працівники поліції проводять слідчо-пошукові заходи, спрямовані на виявлення зловмисників.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян з проханням не проводити будь-які валютно-грошові операції за межами відповідних установ. Під час їх здійснення легко стати жертвою шахраїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *