ОСТАННІ НОВИНИ

Дорога Львів-Івано-Франківськ повністю завершена з обох сторін

|

Сьогодні, 11 березня, офіційно завершилося будівництво дороги Івано-Франківськ-Львів,що тривала понад рік. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент Львівського порталу.

ремонт дороги

«Сьогодні поїхав до Івано-Франківська на відкриття дороги Н-09 Івано-Франківськ – Львів. Її відновлено в рамках урядової програми з розвитку доріг Карпатського регіону. Ремонт дороги розпочався у 2015 році з прозорого тендеру, завдяки якому вдалося отримати ціну в гривні на рівні 2013 року, хоча тоді гривня була значно міцнішою. Зараз це гарна якісна дорога із новим суцільним покриттям. Залишилося нанести розмітку, встановити знаки і огородження, влаштувати узбіччя тощо. Так чи інакше вже зараз місцеві жителі і туристи можуть насолодитися комфортною подорожжю цією дорогою2, – написав він.

Також А. Пивоварський зазначив, що цього року в Україні вдасться відремонтувати ще більше доріг.

«Міністерство інфраструктури планує, що після закінчення поточного року таких якісних ділянок буде значно більше у всій Україні. За рахунок чого? Ми збираємо гроші державного і місцевих бюджетів, фонду регіонального розвитку, надходження від експерименту на митницях у декількох регіонах, кредитні ресурси. І основну частину цих коштів, приблизно 14,3 млрд. грн.., спрямуємо на повноцінні ремонти: капітальні і поточні середні. Тобто нарешті почнемо позбуватися неефективної практики ямкових ремонтів доріг», – наголосив міністр.

Він додав, що в планах відновлення суцільного покриття на більше ніж 1700 км автошляхів (у 7 разів більше, ніж у 2015). Це дороги Дніпропетровськ-Миколаїв, Одеса-Рені, Стрий-Чернівці, траси Київ-Харків, Київ-Одеса, Київ-Чернігів – Нові Яриловичі. Також п родовжиться ремонт дороги Львів-Радехів-Луцьк на території Волинської області, Львів-Самбір-Ужгород, Житомир-Чернівці.

«Також в цьому році діє проект покращення стану доріг у Львівській області. Буде відремонтована низка доріг місцевого і районного значення, що оцінять як жителі регіону, так і чисельні туристи з усіх куточків країни», – уточнив А. Пивоварський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *