ОСТАННІ НОВИНИ

У Турці з’явилося відділення гемодіалізу

|

У Турківській центральній районній лікарні розпочало роботу відділення амбулаторного гемодіалізу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

гемодіаліз, турка

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдана Чечотки, у відділенні встановлено два апарати «штучної нирки», які обслуговують чотири пацієнти щодня.

«У перспективі це відділення надаватиме необхідну медичну допомогу мешканцям Старосамбірського і Сколівського районів, які страждають хронічною нирковою недостатністю», – розповів Богдан Чечотка.

Таким чином, на сьогодні надання нирковозамісної терапії максимально наближено до місця проживання пацієнтів зі Львова (на базі ЛОКЛ), Дрогобича, Трускавця, Борислава і Дрогобицького району (на базі Дрогобицької міської лікарні), Червонограда і Сокальського району (на базі Червоноградської центральної мiської лiкарні), а також Яворівського і Турківського районів.

У 2016 році заплановано відкриття відділень хронічного гемодіалізу у Буському і Стрийському районах. Забезпечення функціонування відділень здійснюється в рамках обласної цільової програми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *