ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зросла кількість викрадень автомобілів

|

На Львівщині почастішали випадки незаконного заволодіння автотранспортом. Із початку року на території Львівської області зареєстровано 44 випадки незаконного заволодіння транспортними засобами, із них автомобілями – 27. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

zlodij

Станом на 9 березня третину із них правоохоронці розшукали, встановлені особи, причетні до правопорушення. Тривають заходи щодо встановлення місцезнаходження інших транспортних засобів.

Зловмисники переважно діють уночі. Саме у цей час 6 березня було викрадено автомобіль «Мерседес-Бенс» 1994 року випуску, що належить 44-річному львів’янину. Чоловік залишив його увечері біля будинку, у якому мешкає, а вранці виявив відсутність машини.

Також уночі невідома особа заволоділа й автомобілем «ВАЗ-21093», який знаходився біля багатоповерхівки на вулиці Планерній у Львові. Про це повідомив Залізничне відділення поліції 31-річний власник транспортного засобу.

Втім, зловмисники діють не лише в темну пору доби. У Львові 4 березня опівдні був викрадений автомобіль «Мерседес-Бенс», випущений минулого року. Матеріальні збитки, заподіяні 30-річному місцевому мешканцеві, якому належить легковик, становлять понад 3 200 000 гривень.

Випадки незаконного заволодіння транспортними засобами стаються не лише в обласному центрі. Так, 6 березня в одному із сіл Пустомитівського району невідома особа викрала автомобіль «ВАЗ-2106», припаркований біля будинку, де живе 24-річний потерпілий. Як повідомив чоловік, транспортний засіб не був обладнаний сигналізацією.

«Трофеями» зловмисників стають не лише автомобілі, залишені просто неба. У Дрогобичі уночі 5 березня зі складського приміщення зник мікроавтобус «Мерседес Спрінтер», що належить місцевому реабілітаційному центру. Щоправда, споруда не знаходилася під охороною, а сигналізація у транспортному засобі була відсутня. До усього водій залишив ключ у замку запалювання.

За усіма цими фактами відриті кримінальні провадження за ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Триває пошук викрадених автомобілів та встановлюються особи, причетні до скоєння правопорушення.

Фото: radyvyliv.info

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *