ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам та гостям міста пропонують проведіть найсолодший вікенд на Святі Шоколаду

|

Вчора, 4 березня, у Львівському палаці мистецтв розпочалося найсолодше свято країни – Національне Свято Шоколаду. Протягом п’яти днів Свята найкращі виробники шоколаду України представлять найсмачнішу свою продукцію. Крім того, кожен гість матиме змогу спробувати оригінальні шоколадні напої, придбати «шоколадні» сувеніри та взяти участь у різноманітних майстер-класах від кращих шоколатьє. Про це Львівському порталу повідомили організатори свята.

свято шоколаду

свято шоколаду2

«4-8 березня ми згадаємо усе найцікавіше та найкраще, що відбувалося на Національному Святі Шоколаду за час його існування, та неодмінно здивуємо новими активностями, і це точно нікого не залишить байдужим», – розповів директор Національного Свята Шоколаду Андрій Сидор.

У час, коли у Львові відбувається Національне Свято Шоколаду, у місті триває Чемпіонат світу із шахів. Шахову тему підтримали і на Святі Шоколаду. Зокрема, найбільшою скульптурою цього року стала фігура шахового коня, на виготовлення якої буде використано 1 тонну шоколаду.

свято шоколаду5

свято шоколаду6

Серед нових активностей на Національному Святі Шоколаду – інтерактивний Музей шоколаду. У Музеї відвідувачі дізнаються більше про історію шоколаду та про те з чого та як його виробляють. Унікальне поєднання корисного з приємним!

Як і щороку, на святі дивує Галерея скульпторів, у якій талановиті львівські митці на очах у відвідувачів створюватимуть шоколадні скульптури найрізноманітніших форм та розмірів, частина з них доповнить Шоколадне місто.

свято шоколаду3

свято шоколаду4

На Х Національному Святі Шоколаду з’явилася Щаслива вулиця, на якій можна сфотографуватися зі щасливим шоколатьє, відвідати кав’ярню із щасливими десертами, проїхатися в щасливому експресі, зібрати торбинку щасливих моментів та виграти солодкі подарунки від спонсора свята ТМ «Світоч».

На Національному Святі Шоколаду працює BISCOTTI chefs – майданчик майстер-класів за участі професіоналів кондитерської справи. Свою майстерність покажуть Валентин Штефаньо, шоколатьє, засновник ТМ «Valentin & Valentina SHTEFANYO», Євгеній Сушко, шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort, та В’ячеслав Савенко, почесний президент Західної шеф-групи, Ігор Заріцький, переможець І Національного чемпіонату з кондитерської майстерності «BISCOTTI chef кондитер 2015».

свято шоколаду1

свято шоколаду7

Традиційно представлено святковий Шоколадний стіл, цього року від львівської цукерні Confiserie JUST. Усі солодощі для столу кондитери виготовляють із натурального французького шоколаду, перетворюючи процес приготування на справжнє мистецтво.

Маленькі відвідувачі шоколадного фестивалю мандрують Дитячим Шоколадним Королівством. У ньому працює казкова кондитерська, де маленькі шоколатьє можуть приготувати солодощі, діє міський театр та шоколадна залізниця. А ще можна пограти в шахи.

свято шоколаду9

Фото: shokolad.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *