ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра перший хід у шаховому чемпіонаті зроблять два генії

|

Завтра, 5 березня, перший хід у партії Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Палаці Потоцьких виконають Ігор Юхновський та Андрій Рабець. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

шахи

Партія розпочнеться о 15.00 год.

Ігор Юхновський – Герой України, професор, академік НАН України, директор Українського інституту національної пам’яті.

Андрій Рабець – учень 11-А класу НВК “Школа-гімназія “Сихівська”, який став переможцем всеукраїнського науково-технічного конкурсу Intel Еко Україна 2016. Роботу на тему «Застосування методів генної інженерії для з’ясування функцій генів, що входять до кластеругенів асиміляції сульфатів» Андрій представляв на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму, який відбувся 16-19 лютого 2016 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді за підтримки Національної академії наук України.

Виборовши перемогу на Всеукраїнському етапі конкурсу з-поміж 280 проектів, Андрій буде представляти Україну на наймасштабнішому міжнародному конкурсі наукових та інженерних досягнень школярів INTEL ISEF, що відбудеться у травні у місті Фінікс, Арізона, США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *