ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться концерт маестро Йорґа Біерганце

|

Завтра, 4 березня, о 19.00 у Львівській обласній філармонії виступить із концертом маестро з Німеччини Йорґ Біерганце, який диригуватиме Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

329

Йорґ Біерганце вдруге в Україні, уперше він був тут 10 років тому, коли приїжджав до Харкова на конкурс диригентів. Маестро зізнався, що із великим зацікавленням стежить за подіями в Україні.

«Я знаю, що в Україні часто були битви людства, під час війни, Голокосту, геноциду чи тоталітаризму, і тому вона пережила дуже темні сторони нашої спільної історії. Сам Львів, зокрема, розташований у дуже цікавому місці. У 20-му столітті люди були змушені міняти своє громадянство декілька разів, а за розквіт, красу та ідентичність Львова було сплачено великою кількістю страждань. З цього погляду Львів містить в собі європейську історію, і, відповідно, є дуже європейським. З погляду музиканта я вважаю, що музика не може досягти чогось більшого, окрім самої музики, яка існує тільки в момент її творення або відтворення. Як говорить філософ Джордж Стейнер, «намалюйте карту кав’ярень і ви матимете один з істотних маркерів Європи». Я хотів би додати, що малюючи карту симфонічних концертних залів, ми отримаємо ще один провідний маркер Європи», – повідомив Йорґ Біерганце.

Варто додати, що Йорґ Біерганце не лише активно займається концертною діяльністю, а й викладає для диригентів у Відні, Бельгії та Мексиці. Він є також головою організації й помічником художнього керівника Wiener Meisterkurse, де навчаються талановиті музиканти. Крім того, Йорґ Біерганце досліджує музику забутих композиторів XX століття. Одним із них є Егон Веллес, а також Джозеф Бір (Joseph Beer), який народився у Львові, але згодом виїхав до Франції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *