ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщині закликають здавати зброю. Карати не будуть

|

У Львові та області з 1 до 31 березня правоохоронці проведуть місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів,спеціальних засобів та вибухових матеріалів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

зброя

Протягом березня усі власники незареєстрованої зброї, спеціальних засобів, а також боєприпасів та вибухових речовин, що перебувають у незаконному обігу, можуть здати їх у підрозділи дозвільної системи органів поліції замісцем проживання.

Особи, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю, а також боєприпаси,  вибухові речовини працівникам поліції, звільняються від відповідальності. У випадку, якщо таку зброю, боєприпаси або іншізаборонені речовини у них вилучать правоохоронці, власники нестимуть кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, згідно ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовимиприпасами або вибуховими речовинами) КК України, передбаченакримінальна відповідальність за незаконне носіння, придбання, передачу чи збут як холодної, так і вогнепальної зброї, бойових припасів або вибуховихречовин. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Разом з тим, ч.3 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовимиприпасами або вибуховими речовинами) КК України передбачає звільненнявід кримінальної відповідальності осіб, котрі добровільно здали органамвлади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, щоперебували у них без передбаченого законом дозволу.

Також правоохоронці допоможуть легалізувати незареєстровану зброю тим власникам, котрі можуть довести законність її походження. Для цього овласникам такої зброї необхідно принести її в підрозділи дозвільної системи органів поліції за місцем проживання разом з наявними у них документами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *