ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям стало важче знайти роботу

Вероніка Рой, Львівський портал

|

За останні пів року середній термін пошуку нової роботи збільшився і тепер займає понад 6 місяців. Такі дані спеціального опитування міжнародного кадровому порталу hh.ua, які є у розпорядженні Львівського порталу.

робота

За даними опитування також зріс відсоток респондентів, для яких процес пошуку триває від півроку до року. Наразі до їх числа належить кожен шостий безробітний. Також стало більше  і тих, для кого термін пошуку перевищують один рік. Кількість тих, хто знаходить роботу за лічені місяці, а то й тижні – знизилася.

325

Сьогодні одному з восьми вдається вийти на нову роботу протягом 1-2 місяців і лише трьом зі ста – протягом декількох тижнів.

Швидше за всіх знаходять роботу IT-фахівці, лікарі та фармацевти, а також представники мас-медіа. Довше часу може знадобитися працівникам банківської сфери та юристам.

326

Основними причинами безробіття є криза та постійне зростання цін. Як показало опитування, більше половини безробітних як і раніше не готові знижувати вимоги до зарплати. Чверть якщо і підуть на зниження, то не більше ніж на 5-10%. Кожен восьмий готовий знизити зарплатні вимоги на 15-20%, і практично кожен двадцятий – на 20-30%. За будь-яку винагороду або вполовину меншу від попередньої погодяться працювати лише одиниці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *