Американці намагались відправити жителям Львівщини незаконну зброю

|

У міжнародних поштових відправленнях працівники Львівської митниці ДФС знайшли патрони,  ножі та частини вогнепальної гладкоствольної зброї. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі ДФС у Львівській області.

зброя1

Днями під час митного контролю міжнародних поштових відправлень  працівники митниці серед особистих речей виявили 100 набоїв калібром 9 мм та 2 ножі в піхвах. Згідно з митною поштовою декларацією цей арсенал зброї був відправлений зі США, а отримувачами значились мешканці Львівщини.

За фактом  незаконного переміщення набоїв до правоохоронних органів надіслано повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченою ст. 263 Кримінального кодексу України, а ножі в піхвах направленні на дослідження НДЕКЦ МВС України.

зброя

зброя2

Окрім того, на адресу Львівської митниці дійшли висновки  експертного дослідження щодо раніше затриманих предметів. Так, у січні цього року у поштовому відправленні зі США митники  виявили багнет-ніж у піхвах з маркуванням «SW1B Smith Wesson SPECIAL OPS». Згідно  з висновком дослідження НДЕКЦ МВС України цей багнет-ніж є холодною зброєю колючо-ріжучої дії. В іншому випадку у посилці з Іспанії серед задекларованих предметів домашнього вжитку  митники виявили в зібраному стані, без ствола та ців’я, приклад зі ствольною коробкою та магазинною трубкою, затвором та ударно-спусковим механізмом рушниці «BROWNING B-80», 12 калібру, що відповідно  до висновку експертів є частинами вогнепальної гладкоствольної зброї. За цими  фактами заведені протоколи про порушення митних правил за ознаками ст.473 МК України (пересилання через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, заборонених до такого пересилання).

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *