ОСТАННІ НОВИНИ

Блокада активістів не перешкоджає руху російських фур, - Мінінфраструктури

|

Україна продовжує забезпечувати безперешкодний рух транзиту. Так, станом на ранок 29 лютого за повідомленням Оперативного штабу транзит вільно рухається територією України. Усі вантажівки, які в’їхали в нашу країну останніми днями, або вже виїхали за кордон, або рухаються нашою територією без перешкод. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

bffba106b1d2b71fe6c633c760a2897c_729x547

У свою чергу українські перевізники повідомляють, що транзитні автомобілі з українською реєстрацією вільно пересувається територією РФ.

Як йдеться у повідомленні Мінінфраструктури, акції протесту тривають у декількох областях України – біля контрольного пункту пропуску Доманово на Волині і в районі кільцевої дороги міста Стрий.

«Вони носять мирний характер в рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Національної поліції та Служби Безпеки України, що виїжджали на місце», – зазначає відомство.

Відтак Міністерство інфраструктури закликає тих перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, остерігаючись блокади, продовжувати рух. «Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску державного кордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутись до митників чи прикордонників, які надають інформацію та допомагають замовити супровід Національної поліції України», – наголошують у міністерстві.

І резюмують: «Позиція держави залишається незмінною: Україна продовжує виконувати свої зобов’язання по забезпеченню безперешкодного транзиту, Оперативний штаб повністю контролює ситуацію та готовий надати роз’яснення і підтримку з питань транзиту територією України».

Як Львівський портал вже повідомляв у п’ятницю, 26 лютого, в Україні відновили блокаду російських фур.

Фото: sumy.depo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *