ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться феєричне відкриття світового фіналу з шахів

|

У вівторок, 1 березня, о 19-00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться урочисте відкриття Матчу за звання чемпіонки світу з шахів, передає кореспондент Львівського порталу.

logotup

Як розповів режисер церемонії відкриття Василь Вовкун, церемонія відкриття буде особливою.

«Доволі часто ми спостерігаємо, що церемонія відкриття змагань буває занадто офіційною. Ми вирішили взяти приклад з церемонії відкриття Олімпійських ігор, де все відбувається театрально та феєрично. Ми зробили великий обсяг для того, аби у гостей залишилися неймовірні враження», – сказав він.

За словами Назар Фірмана, який відповідає за підготовку проведення Матчу за звання чемпіонки світу, кількість місць для гостей обмежена, адже більшість аудиторії складатимуть діти, які займаються шахами, та їхні тренери.

«В першу чергу ми хочемо подарувати свято тим, хто бере безпосередню участь у розвитку шахів у Львові та Україні. Це відомі гросмейстери, чемпіони України, школярі, які займаються шахами та їхні тренери. Церемонія відкриття дасть їм велику кількість вражень та знань, ці гості отримають велику мотивацію для того, аби досягати вершин у шахах. Це свято стосується насамперед їх, тому місця в залі призначені саме для цієї аудиторії», – сказав він.

Також Назар Фірман розповів про суперницю Марії Музичук та про важливість підтримки нашої спортсменки.

«Наразі Хоу Іфань – перша у світі за рейтингом. Також її тренер вважається найкращим у світі. Марії буде дуже важко, тому кожен з нас мусить її підтримати, аби Марія довела, що вона – найсильніша дівчина у світі шахів», – додав Фірман.

Фото: ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *