ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі дві зловмисниці привласнили чужу пекарню

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області оголосили директору та головному бухгалтеру приватного підприємства про підозру у незаконному заволодінні приміщенням та майном хлібопекарні у Дрогобичі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

пекарня

Як встановили правоохоронці, директор та головний бухгалтер приватного підприємства, вступивши у злочинну змову та підробивши офіційні документи, привласнили приміщення пекарні площею майже п’ятсот квадратних метрів у Дрогобичі, вартість якого становить більше 750 тисяч гривень та обладнання для виготовлення хлібобулочних виробів.

Зловмисниці скористались тим, що власниця пекарні тривалий час перебувала поза межами України, створили у Дрогобичі приватне підприємство на підставну особу та уклали фіктивний договір купівлі-продажу приміщення та обладнання пекарні. Реалізовуючи злочинну схему, зловмисниці використовували фіктивні довідки про заставу майна у одній з банківських установ, викрадені печатки та неіснуючі векселі, в результаті чого приватний нотаріус оформив договір купівлі-продажу на приміщення, який у подальшому одна із зловмисниць подала у місцеве МБТІ та отримала документи на право власності.

Повернувшись в Україну, справжня власниця пекарні з’ясувала, що її майно належить іншим особам та звернулась по допомогу до правоохоронців. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Після проведеного досудового розслідування зловмисницям було оголошено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень. Невдовзі матеріали провадження будуть скеровані на розгляд суду.

Фото: delaybiznes.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *