ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть створити план розбудови міста

|

Депутати Львівської міської ради вимагають розробити Генеральний план забудови Львова. Про це йдеться у депутатському зверненні фракції УКРОП, яке має у своєму розпорядженні Львівський портал.

будівництво

«За минулий рік в експлуатацію ввели понад 50 житлових будинків, цього року планується подвоїти цю цифру. Розглянувши детально проекти планування прибудинкових територій та фактично здані в експлуатацію об’єкти, прослідковується тенденція хаотичного будівництва… За останні роки масштаби самовільної забудови у Львові є вражаючими – за нашою інформацією у місті станом сьогодні є понад десять багатоповерхівок ідентифікованих як самовільне будівництво та близько тридцяти – мають ті чи інші порушення з дозволами та документацією. І йдеться не тільки про недозволене будівництво, в першу чергу, про десятки гектарів захопленої землі та зелених зон, сотні ошуканих громадян»,-  йдеться у заяві.

Основною причиною хаосу і беззаконня у цьому напрямку, на думку укропівців, є відсутність концепції розвитку міста Львова.

Так, на їхню думку, створення “Генерального плану забудови міста Львова” допоможе убезпечити Львів від незаконної забудови парків, чітко визначить межі паркових та зелених зон, створить чітку картину щільності забудов, а також допоможе вирішити проблему розміщення МАФів, яких часами є по 10 на квадратний метр, а подекуди мешканці звертаються з проханням порекомендувати підприємцям встановити хоча б один невеликий магазин.

Разом з планом зонування території міста ця інформація буде корисним інструментом для громадських активістів та організацій у боротьбі з незаконними забудовами.

Тому депутати вимагають від виконавчих органів влади надати такий план, попередньо обговоривши і узгодивши його з громадськістю.

Нагадаємо, що сьогодні, 25 лютого, на пленарному засідання міськради звітувало керівництво прокуратур щодо незаконних будівництв у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *