ОСТАННІ НОВИНИ

Через збільшення дитячого травматизму в ДТП батьків просять навчати малечу ПДР

Монтесдеока-Маріно Жізель, Львівський портал

|

Правоохоронці підкреслюють: дуже важливо змалку навчити дитину правильно орієнтуватися у дорожній ситуації та дбати про власну безпеку. Для цього батькам потрібно показувати малечі тільки хороший приклад й наголошувати на важливості дотримання Правил дорожнього руху. Про це Львівському порталу повідомили у відділі управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області.

діти на дорозі

У розпалі веселої гри дітлахи не завжди пам’ятають про правила безпеки, бувають необачними й «ловлять ґав». Така легковажність на дорозі може обернутися для малих бешкетників справжнім лихом. Тому дорослим слід застерегти діток від помилок та пояснити, як правильно поводитися на вулиці.

  • Розкажіть малечі, що перехожі повинні рухатися тротуарами або пішохідними доріжками. Якщо ж їх немає – тоді йти потрібно узбіччям, назустріч транспорту.
  • За містом, де немає розмітки, переходити проїзну частину можна тільки там, де дорогу добре видно в обидва боки.
  • Ще одне важливе правило: не можна вибігати на дорогу, у тому числі й на пішохідний перехід! Треба обов’язково зупинитися, переконатись, що немає небезпеки, і лише після цього йти далі.
  • І, головне, про що потрібно пам’ятати малечі: будь-які ігри на дорозі – вкрай небезпечні, навіть у дворах, де машини заїжджають дуже рідко.

діти і дорога

Слід подбати і про безпеку маленьких пасажирів. Шановні батьки, будьте максимально обережними, коли везете в автомобілі дитину. Дотримуйтесь безпечної швидкості руху, уникайте ризикованих маневрів! Не забувайте й про те, що на передньому сидінні авто не можна перевозити діток, зріст яких менше 145 сантиметрів або якщо вони не досягли 12-річного віку.

Лише у січні цього року на Львівщині трапилось 17 автопригод, у яких постраждали неповнолітні. Внаслідок цих ДТП загинула 1 дитина, ще 23 – отримали травми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *