ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських садочках розвивають шаховий спорт

|

Як повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради, гурткова робота з шахів здійснюється не лише у школах, але і в дошкільних навчальних закладах, передає Львівський портал.

шахи

В 14 дошкільних  навчальних закладах  створено гуртки з шахів для дітей старших та середніх груп – у ДНЗ № 52, ДНЗ № 105, ДНЗ № 14, ДНЗ № 88, НВК «Дзвіночок», НВК «Провесінь», «Арніка», «1,2,3». У них займається  165 вихованців.

«Ініціатива пішла від самих дошкільних навчальних закладів. Вони побачила, що добре іде розвиток гурткової роботи з шахів у навчальних закладах міста Львова. Зокрема, ми туди задіяли дітей з молодшої школи і викладачів, завідувачі садочків вийшли з ініціативою, що це можна робити у дошкільних навчальних закладах.

На сьогоднішній день це є 14 із 95 садочків, які займаються грою в шахи. До цього долучаються батьки, викладачі, які працюють у школах. Батьки долучаються тим, що є такі дошкільні навчальні заклади, де заняття проводять, безпосередньо, самі батьки. Долучаються і закупівлею обладнання, і також купуємо обладнання за кошти місцевого бюджету.

Як правило, залучають до гри у шахи дітей із середніх та старших груп, 4-6 років.

Гра у шахи з раннього віку розвиває у дитини логічне мислення, дає можливість думати наперед, приймати правильне рішення і нести відповідальність за те, що ти зробив», – зазначила в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Заняття з шахів проводяться в ІІ половину дня з 15.30 до 16.00 год. як індивідуальна робота та робота з обдарованими дітьми. Матеріал для занять придбано за батьківські кошти, а проводять їх вихователі та інструктори з фізкультури.

«Шахи – така демократична гра, що можна її навчитися і у дитячому садочку, а можна навчитися, будучи вже у старшому віці. Я вважаю, чим швидше, тим краще, тому що можна досягти висот у грі. Одна справа почати грати у шахи в 5-6 років, інша – у 15 років.

Дітям в дошкільному віці трохи більше часу потрібно для засвоєння гри у шахи, ніж школяру», – розповів тренер із шахів Тарас Франко.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *