ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром у Львові відкриють перший майданчик для вигулювання собак

|

З ініціативи ЛКП «Лев» та Dog-Friendly City у Львові облаштовувують перший вигульний майданчик для собак та станції для прибирання за тваринами. Про це сьогодні, 23 лютого, на брифінгу розповіли ініціатори проекту, передає кореспондент Львівського порталу.

DSC_1663

Зокрема, вигульний майданчик №1 має почати функціонувати вже у березні у парку імені Івана Франка. Зараз закінчуються ремонті роботи зі встановлення огорожі і перші чотирилапі відвідувачі вже зможуть відвідувати майданчик.

«Ми добре вивчили закордонний досвід в цьому питанні і знаємо, як це працює у всьом світі. За кордоном такі майданчики ділять на секції: для дрібних порід і цуценят, для середній порід, для великих собак та тренувальна секція зі спеціальним обладнанням. В секції для проведення тренувань встановлюють спеціальне обладнання, що базується на популярному виді собачого спорту – аджиліті. Наші майданчики теж матимуть свої секції. У парку імені Івана Франка їх буде дві: для дрібних/цуценят + секція для середніх/великих з аджиліті. Такий підхід є дуже зручним для власників собак. Зрештою, кожен господар сам вибирає секцію, в якій має гуляти улюблинець», – розповіла координтор Dog-Friendly City Ольга Кирилович.

DSC_1655

Площа майданчику у парку імені Івана Франка – 400 квадратних метрів, що є досить великою, враховуючи розташування у центральній частині міста. Інші майданчики в парках будуть значно більшими.

Майданчик для вигулу собак має тамбурну систему входу, що дає можливість убезпечити перебування собак на прощадці та перехожих в парку. Окрім того, цю площу облаштовують так, щоб можна було організувати різноманітні активності для тварин відповідно до їх фізіологічних потреб, проводити тренування та розвивати собачі види спорту.

DSC_1658

DSC_1660

Директор ЛКП «Лев» Олег Мацех наголосив, що доріжки парків, в який будуть вигульні майданчики, та сам майданчик удуть облаштовані станціями для прибирання за собаками. Прибирати майданчики будуть щодня комунальні служби, проте впродовж дня порядок повинні підтримувати самі власники тварин.

У 2016 році координатори проекту зланують відкрити два таких майданчики: перший у парку імені Івана Франка та другий у Парку Культури.

Варто зазначити, що вигулювання собак на цих майданчиках є абсолютно безкоштовним та має на меті окультурними наше місто.

DSC_1662

Фото: Соломія Григо’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *