ОСТАННІ НОВИНИ

Росія "вкрала" в України талановиту спортсменку

|

Талановита 17-річна гімнастка Елеонора Романова втекла у Росію. Про це написав міністр молоді та спорту Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

romanova

За словами міністра, спортсменка покинула країну дуже неочікувано і за сприяння її батьків.

«Батьки 17-річної Романової, які проживали на окупованій Луганщині (м. Краснодон), а потім виїхали до Російської Федерації – на днях неочікувано з’явилися в Києві. Нікого не повідомивши, вони забрали дочку зі спортивного інтернату і вивезли в Росію»,- написав міністр.

Він переконаний, що втікачі порушили багато міжнародних прав, і Україна вимагатиме компенсацію.

«Те, у який спосіб це все відбувалося, – свідчить, що ця спортсменка та її батьки знехтували всіма можливими моральними, етичними, юридичними та професійними нормами. Не виключаю також, що за цими діями стоять спецслужби Російської Федерації, які провели відповідну роботу з батьками Романової, заздалегідь спланували та реалізували цю спецоперацію.

Позиція Мінмолодьспорту, моя особиста позиція та позиція Федерації художньої гімнастики України буде максимально принциповою. Це повне дотримання рішення Національного олімпійського комітету України щодо накладання всіх можливих санкцій до тих спортсменів і тренерів, які в умовах російської агресії вдаються до зради України та перебігають в Росію. Це також чітке відстоювання інтересів української сторони у всіх можливих спортивних організаціях відповідно до норм міжнародного спортивного права», – заявив міністр.

Фото: sport.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *