ОСТАННІ НОВИНИ

З вітрин магазинів Львова зникне весь алкоголь

|

Сьогодні, 19 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради заборонив виставляти у віконних вітринах алкоголь та пиво. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

алкоголь

Так ,виконком вніс зміни до рішення виконавчого комітету від 20.12.2010 № 1768 «Про заборону роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного)», доповнивши його пунктом про заборону оформлення віконних вітрин продукцією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі та малих архітектурних формах.

Як пояснила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, рішення набуде чинності після того, як буде підписане, і носить рекомендаційний характер для суб’єктів господарювання.

«Ми запропонували виконавчому комітету прийняти рішення про заборону оформлення віконних вітрин продукцією алкогольних та слабоалкогольних напоїв. Адже в Україні заборонена реклама алкогольних і слабоалкогольних напоїв, а якщо така продукція виставлена у вітринах магазинів, то це є певний елемент реклами. Тому ми будемо шукати всі механізми, будемо звертатися до всіх контролюючих служб, які можуть реагувати на ці речі і разом з тим будемо напрацьовувати механізм, яким чином ми б позбавляли паспорту об’єкту ті тимчасові споруди, які на вітрини виставляють алкогольну та слабоалкогольну продукцію. А щодо стаціонарних об’єктів, то спочатку будемо їх переконувати з правоохоронними органами, з представниками фіскальної служби, районних адміністрацій, щоб вони змінили свої віконні вітрини, а далі будемо виписувати процедуру штрафів», – розповіла Ірина Кулинич.

Фото: ar.volyn.ua

Коментарі

  1. Що за дурниці ? У вітринах магазинів ніколи не було і не продавали наркотики а наркоманів напевно більше ніж алкоголіків . Популісти виконкому (дармоїди) , займіться краще економікою , побутом і добробутом львівян .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *