ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «забарикадували» суддю із підсудними в залі засідань

|

У Львові в Галицькому суді за адресою Чоловського, 2 відбувається блокування судового процесу над чотирма бійцями батальйону «ОУН», яким продовжити термін тримання під вартою. Про це Львівському порталу розповів активіст та боєць «ОУН» Антон Петрівський.

блокування

Як розповів активіст, сьогодні у Галицькому суді відбулося засідання, аз результатами якого чотирьом бійцям «УПА» продовжили вирок. Після цього активісти почали блокувати залу засідань з вимогами змінити рішення суду.

«Активісти повністю заблокували залу засідання, не випускають  ні підсудних – добровольців батальйону «ОУН», ні суддю. Ми проти того, щоб їх далі забрали у СІЗО, бо було питання, щоб взяти їх на поруки. Прокурор виступив проти цього і суддя прийняла заперечення прокурора. Нас не влаштовує такий  хід подій, бо наші хлопці вже рік як сидять в СІЗО. Ніхто не каже, що вони повністю не винні. У них всіх різна міра покарань.  На ці всі речі прокурор не зважає, просто хочуть посадити їх», – розповів активіст.

блокування1

Окрім того, активісти вважають суддю заангажованою.

«Це суддя із Донецька, чому бійців «УПА» має судити вона?», – заявив А. Петрівський.

Також активіст зазначив, що майже рік його побратими провели у львівському СІЗО через бійку із працівником СБУ, що перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Наразі активісти не покидають приміщення суду і не збираються його покидати, аж поки не виконаються їхні вимоги.

«Ми вимагаємо, щоб зараз було повторне засідання і щоб була пом’якшена міра запобіжного заходу. Згідно закону Савченко (коли один день у СІЗО йде за два, – ред.), хлопці, які мають найменшу міру вини, повинні виходити . Навіть якщо чотирьом присудити якусь найбільшу вину, то вони вже відсиділи ці терміни», – зазначив він.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *