ОСТАННІ НОВИНИ

Як львів'яни відзначатимуть річницю пам’яті Героїв Небесної Сотні?

|

У п’ятницю та суботу 19-20 лютого у Львові вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні та подвиг усіх учасників Революції гідності. Програму заходів оприлюднили 17 лютого під час прес-конференції за участю представників влади та громадськості.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

небесна сотня

“20 лютого – пам’ятна дата в українському календарі. Саме у День Героїв Небесної Сотні ми вшановуємо пам’ять тих людей, які віддали своє життя за наше європейське майбутнє”, – зазначила в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації Марія Вагіла.

За словами Марії Вагіли, усі заходи зі вшанування учасників Майдану в області відбудуться під загальним гаслом “Небесна Сотня на сторожі гідності”.

Відтак урочистості розпочнуться у п’ятницю, 19 січня. О 13.00 студентська молодь пройде тихою ходою “Під щитом Небесної Сотні” від Львівського національного університету імені Івана Франка до площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи. Там учасники встановлять конструкцію зі щитом Небесної Сотні.

Також на пр. Свободи о 19.00 відбудеться акція “Свіча пам’яті”. Громадськість Львова поіменно вшанує Героїв Небесної Сотні та запалить свічки, які викладуть у формі тризуба.

У суботу, 20 лютого, в усіх храмах відбудуться Богослужіння.

Об 11.00 Героїв Небесної Сотні вшанують на Личаківському кладовищі. До могил загиблих на полі почесних поховань №67 покладуть квіти. Також священники відправлять панахиду. О 12 .00 у храмах міста зазвучить передзвін у пам’ять про сумні події на Майдані.

Опісля о 13.00 на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку представники духовенства різних конфесій відправлять екуменічний молебень, а о 13.30 відбудеться пам’ятне віче та концерт-реквієм з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. Участь у ньому візьмуть представники громадськості, батьки та родичі новітніх Героїв.

Також на площі навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку з 13.00 до 21.00 можна буде оглянути виставку живопису, графіки та скульптури “Небесна Сотня”.

Фото: credo-ua.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *