ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівтеплоенерго» пояснили «космічні» платіжки

|

У ЛМКП «Львівтеплоенерго» пояснили, звідки взялися високі нарахування за послуги. Про це на прес-конференції розповіла начальник відділу обліку і збуту теплової енергії підприємства Галина Пакулець, передає кореспондент Львівського порталу.

опалення

«Щодо проведення нарахувань за січень, то тут маємо багато нарікань від споживачів на величину оплати вказаної у квитанціях», – пояснила вона. Відтак вирішила пояснити, звідки взялося збільшення нарахування. А причин високих платіжок за січень, за її словами, є кілька, втім основна – пониження температури зовнішнього повітря.

«У січні було надто холодно у порівнянні з груднем і листопадом. Так, у грудні середньомісячна температура становила +2,7 градусів, а в січні –  -3,9 градусів. Тобто, різниця виходить у сім градусів, звідси і великі нарахування», – пояснила Галина Пакулець.

Також вона додала: «90% будинків, які у Львові отримують послуги централізованого опалення, обладнані тепловими лічильниками. Відповідно усі нарахування відбуваються за їхніми показами: стільки будинок спожив, стільки і виставили мешканцям для оплати».

Водночас Галина Пакулець нагадала про те, що з 8 травня 2015 року більше як в два рази збільшився тариф на теплопостачання.

Окрім цього вона розповіла, що нині є чималий ажіотаж довкола оплати опалення місць загального користування.

«Із січня 2016 року в будинках, де є загально-будинковий лічильник і частина мешканців має квартирні лічильники на тепло, мешканцям нараховано до оплати опалення місць загального користування. Нарахування здійснено всім мешканцям будинку пропорційно до площі квартири. До цього оплата за обігрів місць загального користування розподілялася лише між квартирами, які не мали квартирного лічильника», – пояснила Галина Пакулець. І додала, що місцями загального користування є сходові клітки, і ліфтові шахти, і сміттєпроводи.

Також у «Львівтеплоенерго» розповіли про те, як відбуваються нарахування в будинках,  де нема загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії.

«Для таких будинків є затверджений тариф у розмірі 12,52 грн за 1 кв м. Однак, згідно із прийнятими змінами, мешканцям таких будинків проводять коригування в залежності від температури повітря. Ця постанова № 1037 вступила в дію від 19 грудня», – розтлумачила начальник відділу обліку і збуту теплової енергії.

За словами Галини Пакулець, цим споживачам у грудні були зменшені нарахування, а у січні провели донарахування. «Це зробили, оскільки температура була значно нижчою, аніж закладена в тарифі 12,52грн. Відтак вийшов тариф за січень у розмірі 13,04 грн», – пояснила вона.

«Мешканці, які мають пільгу на оплату теплопостачання, варто пам’ятати, що дана пільга покриває лише 12,85 грн вартості оплати за 1 кв м опалювальної площі. Якщо на дворі було холодно і будинок спожив більше теплової енергії і ціна за 1 кв м опалювальної площі стає більшою за 12,85 грн, то різницю в ціні оплачує мешканець», – додала Галина Пакулець.

Фото: ogo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *