ОСТАННІ НОВИНИ

За криваве 18 та 19 лютого про підозру повідомили 27 особам, - ГПУ

|

За насильство і злочини проти учасників Революції Гідності 18 та 19 лютого 2014 року про підозру повідомили 27 особам. Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Сергій Горбатюк, передає Львівський портал з посиланням на ГПУ.

im578x383-maydan_ar.volyn.ua

«Загалом по подіях 18 та 19 лютого 2014 року повідомлено про підозру 27 осіб. Обвинувальні акти стосовно 8 направлено до суду. У розшуку перебувають 17 осіб, у тому числі колишній глава держави, керівництво МВС, внутрішніх військ, СБУ та київської міліції», – підсумував Сергій Горбатюк.

За його словами, 18 лютого 2014 року учасники протестних акцій організували ходу під назвою «Мирний наступ» з вимогою ухвалення рішень для виходу з кризи, у тому числі шляхом обмеження повноважень глави держави.

За версією слідства, тодішня владна верхівка не бажала робити жодних поступок. План, розроблений злочинною організацією, був іншим – залякати протестувальників і населення, розігнавши акцію в максимально жорсткий спосіб, використавши правоохоронців, а також залучивши озброєних представників злочинних угруповань та найнятих цивільних осіб, так званих «тітушок».

Як інформують у ГПУ, деякі з встановлених слідством підозрюваних вже перебувають або невдовзі перебуватимуть на лаві підсудних, інші – розшукуються.

Наразі триває досудове слідство стосовно командирів БМОП «Беркут» ГУМВС України у Львівській та Харківській областях.

Водночас у ГПУ наголошують, що «слідчим вдалося реконструювати хронологію подій і зібрати достатні докази для підозри колишніх високопосадовців у організації та здійсненні силового розгону мітингувальників».

«Учора, 16 лютого, направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області за звинуваченням у перевищенні влади під час організації проведення силового розгону мітингувальників та прийнятті, на виконання злочинного наказу керівництва, рішення про силовий розгін Майдану 18 та 19 лютого 2014 року», – зазначив Сергій Горбатюк.

Фото: espreso.tv

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *