ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська галерея мистецтв презентує каталог старовиних медальйонів та медалей

|

Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького презентує каталог старовиних плакет, медальйонів і медалей, які є у їхній колекції. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

134

Презентація Каталогу польських та з Польщею пов’язаних плакет, медальйонів і медалей відбудеться 19 лютого о 14.00 у Палаці Потоцьких – відділі Європейського мистецтва 14 – 18 ст.

Автором каталогу є Ігор Хомин – Головний зберігач фондів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького.

«Теперішня  колекція медалей, медальйонів і плакет, пов’язаних з Польщею, що зберігається  у Львівській галереї мистецтв, налічує понад 1200 експонатів. Це твори  як відомих, так і вже дещо призабутих митців – поляків, німців, французів, австрійців, італійців. Вони були створені  для відзначення політичних і державних подій, таких як коронації, шлюби, заручини польських монархів, народження членів пануючих родів. Частина з них вшановує видатних поляків, заслужених перед країною їхньої політичною, культурною, освітньою, благодійною діяльністю або створена для вшанування особистих ювілеїв. Значення цієї останньої групи творів для зміцнення національного самовизначення польського суспільства, яке втратило політичну самостійність, неможливо переоцінити», – повідомив Ігор Хомин.

Варто додати, що видання здійснене за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *