ОСТАННІ НОВИНИ

З ухваленням законопроекту «про партійну диктатуру» парламент став партійним ТзОВ, - Васюник

|

Відтепер не виборці, а партійні «вожді» вирішуватимуть хто з кандидатів по списку наступним стане народним депутатом України. Так народний депутат Ігор Васюник прокоментував на своїй сторінці у Facebook ухвалення скандального законопроекту №3700, передає кореспондент Львівського порталу.

rada

“Законопроект 3700 про «партійну диктатуру» таки протиснули. Це вже не парламент, це – ТзОВ.

Всіх неугодних незалежних громадських діячів, політиків, фахівців, яких свого часу для рейтингу (відповідно-перемоги) включали в список – тепер рішенням партії виключатимуть зі списку. Якщо народний депутат йде на якусь посаду і складає мандат, на його місце заходив наступний по списку кандидат. Тепер з ухваленими змінами, партія вирішуватиме, хто зайде в парламент.

Помітьте: не народ, який голосував за ці списки та конкретні обличчя, а партійні вожді «тусуватимуть» списки вже після виборів», – наголосив Ігор Васюник.

За цей законопроект, який називають законопроектом «про партійну диктатуру», проголосували 236 народних депутатів.

Проект вносить зміни до Закону «Про вибори народних депутатів України» і надає партіям право виключати кандидатів зі свого списку до моменту набуття повноважень народного депутат України.

Рішення про виключення кандидата приймається на з’їзді, зборах або конференції партії. після цього Центральна виборча комісія буде зобовязана забрати прізвище кандидата зі списку.

Нагадаємо, законопроект №3700 був поданий лідерами всіх фракцій коаліції, а також Олегом Ляшком. Загалом до цього результативного голосування Гройсман ставив це питання на розгляд у тому чи іншому вигляді декілька десятків разів протягом кількох місяців, однак знайти достатню кількість голосів досі ніяк не вдавалося.

За словами депутата від БПП Сергія Лещенко, основною причиною наполягання влади на цьому законі є бажання виключити з виборчого списку БПП Андрія Богдана – адвоката Геннадія Корбана. Наразі Богдан є черговим кандидатом на потрапляння до парламенту, що не дає жодному депутату покинути фракцію БПП, наприклад, для переходу в уряд.

Тепер цей закон дозволить Блоку Порошенка виключити Богдана зі списку.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Рада прийняла закон «про партійну диктатуру».

Коментарі

  1. і для чого тепер на вибори ходити? Партії ставити в список будуть одних, а в парламент будуть проходит свати і куми!

    1. Бардак був є і буде.забагато запроданців ср…лизів.продажних.як викорінити їх.роки потрібні.нові сили.новий склад розуму.зовсім нові люди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *