ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині висадили 16 тисяч хвойних дерев

|

У лісах Львівської області висадили північноамериканський вид хвої, загалом близько 16 тисяч дерев. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

110

За даними відомства, торік підприємства «Галсільлісу» відновили майже 940 гектарів лісів, із цієї кількості понад 780 гектарів засадили новими культурами. Для збільшення біорізноманіття до основного складу лісових насаджень ввели й новий вид хвойної породи дерев – Псевдотсуга Мензіса (дугласія) у кількості 16 тисяч штук, висота яких може сягати 150 м, а діаметр – до 5 м.

Загалом за 2015 рік лісництва цього комунального підприємства реалізували 180,1 тис м3 деревини на загальну суму 96,5 млн гривень. Торік майже на 17 тис м3 скоротили й обсяг заготівлі від усіх видів рубок. Чистий прибуток лісогосподарських підприємств склав 4,8 млн гривень.

Варто також додати, що за результатами загальнодержавного фінансово-економічного аналізу діяльності підприємств України в 2015-му «Галсільліс» отримало статус «Краще підприємство країни 2015 року». Минулоріч тут розпочали підготовку до впровадження системи моніторингу і контролю автотранспорту (GPS навігації), електронного обліку та маркування деревини, а також механізм громадського контролю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *