ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині керівників комунальних закладів призначатимуть за конкурсом

|

Львівська обласна рада затвердила Положення про порядок проведення конкурсу та призначення керівників закладів, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

konkurs

Згідно із рішенням сесії, це Положення визначає механiзм проведення конкурсу та призначення на посаду очільників комунальних закладів культури, охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, спорту.

Як наголосив заступник голови обласної ради Володимир Гірняк, призначення керівників комунальних закладів належить до компетенції обласної ради. Однак, аби зробити призначення на керівні посади максимально прозорим, було обрано оптимальний варіант конкурсного

Відповідно до ухваленого положення, конкурс складатиметься з таких

– оголошення засновником конкурсу на посаду керівника закладу;

– формування складу конкурсної комісії;

– подання документів кандидатами на посаду керівника закладу;

– відбір кандидатів на посаду керівника закладу;

– ухвалення рішення про визначення переможця конкурсу та винесення

на розгляд обласної ради проекту рішення щодо призначення переможця конкурсу на посаду керівника закладу;

– прийняття обласною радою рішення щодо призначення переможця конкурсу на посаду керівника закладу.

Керівником комунального закладу може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у відповідній галузі не менше п’яти років, загальний стаж роботи не менше восьми років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

Важливо, що до складу конкурсної комісії включаються голова (представник) відповідної профільної (галузевої) постійної комісії обласної ради, голова (представник) постійної комісії з питань комунального майна та приватизації, представники засновника, представники відповідного галузевого департаменту (управління), представник обласної державної адміністрації, представник трудового колективу закладу, два представники громадських призначатимуть за конкурсом організацій відповідного функціонального спрямування та представник громадської ради при обласній державній адміністрації.

Оголошення про проведення конкурсного вiдбору повинне бути розміщене у мiсцевих друкованих засобах масової інформації та на офiцiйному веб-сайтi власника і закладу, не пiзнiше нiж за 1 мiсяць до початку проведення конкурсу.

Призначення керівників комунальних закладiв здійснюватиметься Львівською обласною радою за результатами конкурсного вiдбору. Від імені обласної ради контракт з керівником закладу укладає управління майном спільної власності Львівської обласної ради. Засновник є уповноважений власником орган управління. Однак керівники закладів освіти, що перебувають у галузевому управлінні департаменту освіти ЛОДА, призначаються цим департаментом за результатами конкурсного відбору.

Зазначимо, зараз у спільній власності територіальних громад Львівської області перебуває 140 закладів, з них:

25 закладів культури;

16 закладів соціального захисту;

56 закладів охорони здоров’я;

43 заклади освіти.

Фото: osvita.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *