ОСТАННІ НОВИНИ

Судилище над Савченко завершиться 8 березня?

|

Захисники Надії Савченко, яку утримують в російському СІЗО, припускають, що вирок щодо їхньої підзахисної можуть оголосили приблизно 8 березня. Про це повідомив її адвокат Ілля Новиков, передає Радіо Свобода.

савченко

«Цього тижня дебати вже не почнуться. 24-25 лютого реальніші дати. Тоді вирок приблизно 8 березня», – написав адвокат, зазначивши, що наступне засідання суду у Донецьку Ростовської області Росії, який розглядає справу проти Савченко, відбудеться 17 лютого.

Раніше адвокати припускали, що рішення у справі Савченко оголосять до кінця лютого.

Водночас інший адвокат українки Микола Полозов заявляв, що Савченко повернеться на Батьківщину за будь-якого вироку, який їй можуть винести в Росії. Він упевнений, що Савченко не буде відбувати покарання в Росії, навіть якщо їй винесуть найсуворіший вирок у 25 років позбавлення волі.

Полозов пояснив, що Савченко є депутатом Верховної Ради України і членом Парламентської асамблеї Ради Європи, а відтак суб’єктом зовнішньої політики, на який буде змушений відреагувати президент РФ.

Як відомо, Надію Савченко судять у Росії за обвинуваченням у вбивстві двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, надаючи інформаційну підтримку збройним проросійським сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист відкидають ці звинувачення і мають докази, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили Надію до Росії.

Сама Надія Савченко на знак протесту проти утримання її під арештом оголосила голодування – третє від моменту її затримання влітку 2014 року. Наразі воно триває вже понад 40 днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *