ОСТАННІ НОВИНИ

Як відновити або переробити посвідчення водія

|

Отримати дублікат втраченого або викраденого посвідчення водія, або обміняти недійсне чи зіпсоване посвідчення можна у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Сама процедура проста, адже пакет необхідних для цього документів – невеликий, а оформлення здійснюється в одному вікні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

96

Як запевняє в.о. директора регіонального сервісного центру МВС України у Львівській області Сергія Клочко, швидкість надання послуг сьогодні у пріорітеті.

«Завдяки введенню в дію Єдиного державного реєстру громадяни для відновлення посвідчень водія можуть звернутися до будь-якого територіального сервісного центру незалежно від місця проживання. Тобто потрібно зібрати невеликий пакет необхідних документів та в одному вікні оформити усю процедуру. Якість та швидкість надання послуг – наші пріоритети», – переконує С. Клочко.

В сервісному центрі наголошують, що про втрату водійського посвідчення необхідно повідомити працівників сервісного центру МВС, а у разі його викрадення – звернутись до територіального підрозділу Національної поліції.

Після подання необхідних документів працівники сервісного центру МВС перевірять по відповідних базах факт видачі раніше такого посвідчення особі, яка заявила про його втрату або викрадення, та за короткий період часу оформлять й видадуть новий документ замість втраченого або викраденого.

Перелік документів для обміну або видачі посвідчення водія:

– паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус та при наявності паспорт для виїзду за кордон;

– копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків, тобто ідентифікаційний номер (у разі його відсутності у відповідних базах даних МВС) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);

– посвідчення водія (лише у випадку обміну);

– оригінал та ксерокопія документів про зміну особистих даних особи (у разі зміни особою П.І.П., року народження, місця народження тощо) (лише у випадку обміну);

– медична довідка встановленого зразка;

– квитанція про сплату коштів за бланкову продукцію та послуги сервісного центру МВС;

– дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

Усю процедуру можна пройти у будь-якому сервісному центрів МВС незалежно від місця проживання. Іспити зі знань правил дорожнього руху та навичок керування транспортним засобом не складаються.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *