ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ розповіли, коли будуть вакцини для планових щеплень

|

Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко розповіла під час прес-конференції у Львові, коли будуть вакцини для планових щеплень. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

щеплення

На питання журналістів про те,  чому нині батьки часто скаржаться на відсутність у поліклініках вакцин  для обов’язкових планових профілактичних щеплень, вона відповіла: «МОЗ серйозно змінило процедуру закупівлі. Звісно, ми могли у 2015 році закуповувати вакцини так, як це було до цього, і стали б заручниками схем, зокрема, і корупційних…Але згідно із новим законом, ми передали закупівлю в частині вакцин до фонду ЮНІСЕФ, до міжнародних організацій. Саме вони нині є тими руками, які проводять закупівлі, Україна лише передає кошти і очікує на поставки…».

Відтак вона повідомила про те, що закупівля вакцин не відбулася вчасно через зміну процедури.

«Враховуючи те, що у 2015 році змінювалися процедури, ми витратили на це частину часу. І закупівлі не відбулися в ті терміни, на які очікували батьки», – пояснила Олександра Павленко.

«Вже в першому кварталі цього року ми очікуємо на конкретні поставки. Тому, будь ласка, зачекайте ще трішечки. До кінця першого кварталу будуть поставки конкретно в райони», – наголосила вона.

І водночас додала: «Щодо вакцин ще ведуться перемовини, частина вже закуплена. Думаю, вже спокійно можна очікувати на поставку вакцин від дифтерії, кору, правець, паротит».

Фото: unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *