ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко дав команду взятися за головних корупціонерів

|

Петро Порошенко звернувся до Кабміну, ГПУ та НАБУ із закликом не зволікати у питаннях боротьби з корупцією. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

корупція

Так, президент звернувся до прем’єр-міністра, генерального прокурора та директора Національного антикорупційного бюро з листом, у якому наголосив на неприпустимості випадків неефективних дій у запобіганні корупції і необхідності притягнення до відповідальності виявлених корупціонерів.

У листі, зокрема, йдеться про те, що керівники високого рівня – Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора Департаменту державної експертизи Державної служби експортного контролю України Сергій Головатий – були затримані співробітниками Служби безпеки України і Генеральної прокуратури України на отриманні хабарів. Було викрито причетність до корупційних дій Голови Державної служби експортного контролю Юрія Терещенка – під час проведення обшуку за його місцем проживання виявлено частину грошових коштів, які було передано напередодні С.Головатому як хабар.

Однак затримані чиновники, відповідно до судових рішень, вийшли на волю та поновлюються на посадах.

«Вважаю неприйнятною бездіяльність правоохоронних органів і керівництва Уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у здійсненні корупційних злочинів, мають звільнятися з посад або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов’язків на час проведення слідства і суду. Чекаю ефективної та результативної реакції на вказані факти», – йдеться у листі президента.

Напередодні, під час засідання Ради регіонального розвитку, глава держави наголосив на важливості формування у суспільстві атмосфери нетерпимості до корупції.

«Реальна боротьба з корупцією потребує серйозної допомоги, незважаючи на те, що ми досі маємо проблеми в судовій системі, незважаючи на те, що Парламент не проголосував закони, які нарешті зупинять випуск під заставу корупціонерів, особливо тих, хто схоплений «на гарячому». Ніхто не має права мати «парасольку», і ключове, за що нам треба боротися, — це довіра громадян», – заявив Петро Порошенко.

Фото: gazeta.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *