ОСТАННІ НОВИНИ

На сайті Президента збирають підписи щодо припинення діяльність в Україні російських банків

|

У зв’язку з агресорською політикою Росії, щодо Криму та східних земель України Львівський міський осередок «Народного Руху України» вимагає у Президента застосувати санкції до діяльності в Україні банків з російським капіталом. Про це йдеться у петиції, що розміщена сайті Порошенка, передає кореспондент Львівського порталу.

російські банки

Голова Львівської міської організації «Народний Рух України» Ігор Мартинюк розповів, чому вирішив зареєструвати саме цю електронну петицію.

«Ми вже давали звернення з Львівської облради від нашої фракції з приводу діяльності дочерних російських банків в Україні. Обласна рада нас в цьому підтримала. Відповідно петиція – це наступний логічний наш крок. Зрозуміло, що не можна одночасно воювати і вести бізнес з агресором, тому міська організація прийняла таке рішення, щоб Президент розібрався з «дочками» російських банків», – зазначив Ігор Мартинюк у коментарі Львівському порталу.

П’ять «дочок» російських банків («ВТБ БАНК» (Банк ВТБ, Росія); «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк (Промінвестбанк)» (Державна корпорація «Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності (Внєшекономбанк, Росія); «Сбєрбанк Росії» (Сбербанк России); «АЛЬФА-БАНК» (Альфа банк, Росія); «БМ БАНК» (Акціонерний комерційний банк «Банк Москви»), де частка російського капіталу перевищує 90 %, займають, за приблизними експертними оцінками, від 15 до 20% відсотків у банківській системі України. За останній рік ця частка суттєво зросла. Більше того, відбувається витіснення російським капіталом європейських банків з теренів України.

Найсвіжіший приклад – це продаж групою «Юнікредіт» Укрсоцбанку російській Альфа-Груп. Йде повзуча експансія, інтервенція Росією українського фінансового та економічного простору. Тільки з початку нового року ці банки скупили на міжбанку більше 100 млн. доларів. Знову ж таки, ці структури протягом року отримували рефінансування з НБУ. В результаті такої фінансової політики НБУ прості українці компенсують ворогові – РФ, втрати від знецінення рубля.

Більше того, коли інші українські і європейські банки у зв’язку із знеціненням національної валюти намагаються піти назустріч українським позичальникам, реструктуризуючи, і частково змінюючи умови кредитування – банки з російським капіталом, зокрема “ВіЕс Банк”, який здійснює свою діяльність у Львові, займає надзвичайно жорстку позицію.

«Львівська міська організація «Народного Руху України» вимагає здійснити заходи із стимулювання виводу грошей українців з російських банківських установ до державних банків України, перевести цей процес у публічну площину, що повинно стати вагомою частиною інформаційної політики України, закликати закривати там рахунки та виводити гроші, застосовувати обмежувальні заходи, зокрема не проводити їх рефінансування», – зазначив голова організації.

Фото: www.business.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *