ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка пообіцяв підприємцям навести лад в Держархбудінспекції Львівщини

|

Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Львівщини збільшить кількість консультантів і покращить якість консультацій. Суттєвих змін у роботі інспекції варто очікувати вже з 16 лютого, повідомили Львівському порталу в прес-службі ЛОДА.

sinyutka2

Також до цього часу узагальнять й типові помилки у заповненні дозвільних документів та оприлюднять їх для загалу.

Про це у середу, 10 лютого, йшлось на зустрічі голови облдержадміністрації Олега Синютки із членами Комітету підприємців Львівщини, правоохоронцями та керівництвом обласного департаменту ДАБІ.

“Сьогодні слід кардинально змінити роботу державних інспекторів Держархбудінспекції. Адже це має бути сервісна служба, яка консультує та допомагає в оформленні документів, а не відмовляє у їх реєстрації, не наводячи чітких обґрунтувань, – зазначив Олег Синютка. – Тому, незалежно від того чи це декларація про початок будівельних робіт, чи дозвіл на їх виконання, інспектор повинен вказати на усі неточності, які забудовник допустив у документації”.

Зазначимо, під час дискусії підприємці скаржились, що часто отримують невмотивовані відмови у реєстрації декларацій про початок будівництва і готовність об’єкта до експлуатації. За їх словами, консультації у ЦНАПах є лише формальними та не дозволяють виправити помилки чи неточності, які допустив забудовник. Нарікали також й на відсутність громадського контролю над діяльністю ДАБІ та “закритість” цієї структури.

У підсумку Олег Синютка також доручив керівництву Держархбудінспекції Львівщини розглянути питання щодо створення громадської ради при департаменті. Він дав завдання й розробити єдиний електронний реєстр, де публічно оприлюднюватимуться усіх декларації, що подають забудовники.

Також Львівська ОДА ініціюватиме перевірку роботи обласного департаменту ДАБІ за допомогою “таємних клієнтів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *