ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі Львівщини напишуть книги пам’яті про героїв АТО

|

Упродовж 2016 року у школах Львівщини триватиме акція «Книга пам`яті Героям України», під час якої школярі та вчителі проводитимуть зустрічі з учасниками бойових дій на Сході. На основі зібраних спогадів про новітніх героїв України формуватимуть відповідні книги пам’яті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

71

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександри Небожук, школярі допомагатимуть відтворити спогади.

«Під час акції учнівські та педагогічні колективи навчальних закладів вивчатимуть життєвий шлях героїв України, зустрічатимуться з рідними та близькими, побратимами учасників АТО та збиратимуть про них спогади. Цими матеріалами поповнюватимуть і експозиції шкільних музеїв та куточки бойової слави. «Книги пам’яті» створяться у кожній школі. На їх основі формуватимуть окремі книги у районах», – зазначила Олександра Небожук.

Також в межах акції обговорюватимуть можливість присвоєння школам імені героїв АТО. Одним із напрямів акції стане і опіка над дітьми героїв України, зокрема вивчення їх потреб.

Планують у межах акції налагоджувати співпрацю з громадськими об’єднаннями патріотичного спрямування, волонтерами, учасниками антитерористичної операції у проведенні заходів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, зокрема під час проведення літньої відпочинкової кампанії 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *