ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині закликають лишити в спокої траву і чагарники

|

Упродовж 8 лютого та вночі 9 лютого на території 11 районів та 2 міст обласного значення було зафіксовано 27 подій, пов’язаних із пожежами у природних екосистемах, на площі 15,81 га (загоряння сухої трави та чагарника). Про це Львівському порталу повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

суха трава

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології в найближчі дні місяця на території області збережеться тепла, вітряна погода без істотних опадів, що в умовах виникнення загоряння сухої рослинності, лісових насаджень і торфу може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу не тільки довкіллю та об’єктам інфраструктури і житловим будинкам, але життю   і здоров’ю людей.

Нагадуємо, що у 2015 році порушення правил пожежної безпеки та безвідповідальне ставлення до особистого життя і здоров’я призвело до людських жертв – від підпалів зроблених власноруч загинуло 6 осіб, загальна площа пожеж на території області становила понад 423,0 га.

Обстановка, яка складається в області внаслідок несанкціонованого випалу сухостою є складною та перебуває на особистому контролі голови обласної державної адміністрації.

З метою попередження правопорушень природоохоронного законодавства за дорученням керівництва області сформовані мобільні групи у складі уповноважених представників – фахівців Державної екологічної інспекції у Львівській області, департаменту екології та природних ресурсів, департаменту цивільного захисту, правоохоронних структур та місцевих органів влади, які проводять рейди на адміністративних територіях районів (міст), для виявлення та притягнення до відповідальності винних у підпалах осіб.

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації закликає мешканців області припинити спалювання сухостою на полях та присадибних ділянках, не допускати підпалів сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, дбати про власне життя та здоров’я. Пам’ятайте, що наслідком таких дій є не лише шкода довкіллю, що тягне за собою покарання, але й травмування, каліцтво або смерть винуватців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *