ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали адвоката, який брав хабар для судді

|

За прийняття суддею більш м’якого покарання за скоєння чоловіком грабежу правознавець вимагав від його жінки неправомірну вигоду. Під час отримання юристом обумовленої суми хабара його затримали працівники поліції.

адвокат1

Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

З метою припинення злочинної діяльності та викриття усіх причетних осіб до скоєння цього правопорушення, слідчим управлінням ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.27, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Під час проведених слідчо-оперативних заходів працівники Управління захисту економіки встановили, що за сприяння у прийнятті більш м’якого покарання у рамках розгляду кримінальної справи щодо скоєння громадянином грабежу юрист вимагав неправомірну вигоду. Зазначені кошти призначались для подальшої передачі судді міськрайонного суду Львівської області.

Сьогодні, 8 лютого, поблизу Оперного театру під час одержання неправомірної вигоди працівники УЗЕ та СУ ГУНП Львівщини затримали посередника. У адвоката правоохоронці вилучили грошові кошти у сумі одна тисяча доларів, отриманих від місцевої мешканки.

адвокат

На даний час проводяться санкціоновані обшуки за місцем діяльності адвоката та за місцем його проживання.

Вирішується питання про затримання правознавця у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За підбурювання щодо пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 8-ми років з конфіскацією майна або без такої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *