ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині правоохоронці викрили телефонного шахрая, що обманув матір АТОвця

|

На Жидачівщині працівники відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області викрили раніше судимого 27-річного мешканця міста Черкаси, котрий ошукав 48-річну одеситку, матір військовослужбовця, який перебуває у зоні проведення АТО. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

шахраї

Кілька днів тому шахрай зателефонував до потерпілої і повідомив, що її син поранений і потрібні кошти на його лікування. Зловмисник надав номер банківської картки та назвав суму – 4 000 гривень.

Жінка переказала гроші. А коли дізналася, що інформація не відповідає дійсності, звернулася до поліції.

«Ми встановили, що перераховані кошти були зняті 4 лютого у банкоматі в Ходорові. До скоєння цього злочину причетний раніше судимий житель Черкас», – повідомив начальник відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області підполковник поліції Анатолій Скиба.

За даним фактом, відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Скоєння цього злочину карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до скоєння подібних злочинів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *