ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки повертаються до розслідування Смоленської катастрофи

|

Варшава у четвер відновила слідство у справі Смоленської катастрофи. Про це повідомляє Українська правда.

Smolensk

Розпорядження про початок нового слідства у четвер підписав глава польського Міноборони Антоні Мацєревич у присутності родичів загиблих 10 квітня 2010 року.

Міністр наголосив, що Смоленська катастрофа – це більше, ніж просто індивідуальна трагедія, і що її масштаб пов’язаний також із тим, «як тодішня влада потрактувала загрози, з цим пов’язані».

Мацєревич заявив, що аварія літака Лєха Качинського стала найбільшою катастрофою в історії цивільної авіації, оскільки в одну мить загинули президент країни та численні представники державної еліти Польщі.

За неофіційними даними, розслідуванням причин трагедії керуватиме інженер-конструктор Вацлав Бєрчинський, котрий раніше брав участь у працях парламентської групи у справах розслідування причин катастрофи, очолюваної Мацєревичем.

У 2012 та 2013 роках Бєрчинський неодноразово підкреслював, що причиною катастрофи президентського Ту-154М міг стати “виключно величезний тиск всередині кабіни літака”, тобто вибух.

10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Фото: espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *